Tehnica fierberii legumelor like a fawkin’ masterşef

Este ştiut faptul că fierberea reprezintă cea mai obişnuită metodă prin care sunt pregătite legumele verzi, însă aceasta este necesar să fie făcută cu atenţie, iar timpul trebuie să fie măsurat.

Vă prezentăm câteva exemple.

CUM SE FIERBE BROCCOLI – într-o oală mare se pun la fiert doi litri de apă pentru un kilogram de broccoli, după care se adaugă legumă respectivă tăiată în bucăţi egale în apă care fierbe împreună cu sarea. Se mai pot pune 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi zdrobiţi. Legume va fi gata în circa 25-30 de minute, bucăţile este necesar să fie moi, dar întregi. Se va scurge apă cu grijă, fără să fie zdrobite bucăţile de broccoli, care sunt fragile.

CUM SE FIERBE FASOLEA VERDE – în cazul acesta se va pune la fiert o cantitate de apă de cel puţin cinci ori mai mare decât legumele. După care se va adaugă 8 grame de sare pentru fiecare litru de apă. Se scufundă fasolea verde în apă răcită timp de câteva minute după care se scoate. Legumele vor fi puse din nou în apă în momentul în care această fierbe în clocot, fără să acoperiţi oală. Se va fierbe între 3 şi 8 minute, după gust. În cazul în care fasolea va fi consumată caldă, se scurge de apă şi se pune pe un platou, după care se adaugă unt. În cazul în care se utilizează la salată, după scurgere se pune în apă răcită.

Salată verde obţinută din broccoli, spanac, castraveţi, parmezan şi condimente aruncate

OPĂRIREA SPANACULUI – în cazul acesta spanacul se pune la fiert în destul de multă apă, 5 litri pentru 1 kilogram de spanac, la fiecare litru de apă fiind adăugat câte 8 grame de sare. În momentul în care apă a fiert în clocot se pune spanacul, lăsându-se la fiert fără să acoperiţi cratiţă. Se va strecura spanacul printr-o strecurătoare, apăsând uşor pentru a elimina cât mai multă apă. În cazul în care spanacul este consumat cald, se pune pe un platou şi se adaugă unt.
În cazul în care va fi folosit rece se lasă să se răcească după care se împrospătează prin stropire cu apă rece. Apoi se lasă la scurs câteva minute, după care se stoarce cu mâna pentru îndepărtarea lichidului rămas.

FIERBEREA MAZĂRII – metoda aceasta este denumită de francezi că ,,metoda englezească,, şi are la baza fierberea mazării într-o cantitate mare de apă sărată. În felul acesta mazărea va fi fiartă după 20 de minute. În vederea redării unei anumite arome poate fi adăugată o crenguţa de fenicul proaspăt. Aşadar, mazărea a l’anglaise poate fi consumată aşa cum este, cu unt.

Salată de spanac & nuci

FIERBEREA SPARANGHELULUI – în cazul de faţă se pune la fiert în multă apă, cu adăugarea a 8 grame de sare la fiecare litru, după care se vor pune bucăţile de sparanghel, dar să fiţi atenţi să existe destul spaţiu în oală în aşa fel încât bucăţile să nu se atingă între ele. Temperatura de fierbere se menţine moderată, constantă şi uniformă. Pentru acest lucru se pune o bucată de pânză albă şi curăţă deasupra sparanghelului. Se lasă la fiert 15-20 de minute, în funcţie de grosime, verificând consistentă sparanghelului cu un vârf de cuţit. În cazul în care va fi servit ca atare, sparanghelul se scurge de apă şi se pune pe un platou. În cazul în care va fi amestecat cu alte ingrediente, se va pune în apă cu gheaţă pentru a fi răcit repede. După care se scurge şi se serveşte cu sos.

Urăsc taximetriştii din Bucureşti.

sharing is caring darling

INSTAGRAM
KNOW US BETTER