Salată Tabouleh

Această salată libaneză de roşii cu pătrunjel, este puternic aromată, savuroasă, răcoritoare, săţioasă şi nu în ultimul rând plină de vitamine. Vedetă acestei salate este pătrunjelul, care de multe ori este folosit doar pentru a condimenta o anumită mâncare. În general, salată de pătrunjel, se foloseşte că şi gustare lângă un hummus, pastă de măsline şi lipii, dar este de asemnea foarte bună că şi garnitură lângă un peste la grătar, porc sau miel. Al doilea ingredient de baza al salatei este bulgurul, care este un amestec de diferite tipuri de grâu, în special grâu dur.

Salată trebuie lăsată 15 minute la frigider, după ce este făcută, pentru a se combină gusturile şi pentru a avea o savoare mult mai bună. Pătrunjelul este foarte sănătos, el având o doză foarte mare de antioxidanţi, printre care şi luteină, un flavonoid care elimina efectele radicalilor liberi. Împreună cu luteină, vitamina C, care este prezenţa din abundenţă în pătrunjel, are un efect anti – inflamator. Pătrunjelul conţine şi un compus organic, prezent în uleiul esenţial de pătrunjel, care nu doar inhibă formarea tumorilor, dar poate activă o enzima care lupta cu oxidarea moleculară.

Mai jos o să va las reţeta clasică pentru salată libaneză de pătrunjel cu roşii:

Ingrediente:
O ceaşcă de bulgur (cuscus);
2-3 roşii tocate mărunt;
3-4 legături de pătrunjel tocate fin;
Câteva frunze de mentă, tocate şi ele;
O ceapă tocată fin;
2-3 linguri suc de lămâie;
2-3 linguri ulei de măsline;
Sare după gust.

Mod de preparare:
Prima dată puneţi bulgurul la înmuiat, în apă fierbinte, cât să îl acopere, înainte cu 10 – 15 minute de a începe tocarea ingredientelor pentru salată. Pentru a da un gust mai bun, adăugaţi suc de lămâie, puţin ulei de măsline şi sare. Amestecaţi conţinutul cu o furculiţa. Tăiaţi mărunt roşiile, ceapă, pătrunjelul şi mentă, trebuie să le tocaţi cât de mărunt puteţi, peste pătrunjelul mărunţit adăugaţi ceapă, roşiile, mentă şi bulgarul hidratat, dacă acesta nu a absorbit toată apă, trebuie să scurgeţi bine.

Turnaţi uleiul de măsline şi zeamă de lămâie, dar treptat, după care condimentati cu sare după gust. Amestecaţi bine până când granulele de bulgur se desfac bob cu bob şi puneţi salată la frigider pentru 15 minute. Consumaţi-o de la frigider pentru a se simţi toate gusturile. Poftă bună!

Trăiesc dintr-un salariu de profesor.

sharing is caring darling

INSTAGRAM
KNOW US BETTER